juli 27

0 comments

6 handige Social media planning tools

By Ellen Borst

juli 27, 2020


Mijn leven is zoveel makkelijker geworden met een plantool voor social media berichten. 

Het bespaart me tijd en zorgt ervoor dat ik zeker weet dat er iets online staat van mij. 

Zo gebruiken we voor de Online Tool Academy ook een plantool. 

Maar welke kies je nu?

Hieronder volgen een aantal tools als tip. Er zijn er nog veel meer maar dit zijn de bij ons meer bekende tools. Die ook nog eens redelijk betaalbaar zijn. Ook niet onbelangrijk. 

6 Social Media Planning Tools

Facebook Creator Studio

Het grote voordeel van het gebruiken van een online tool voor het inplannen van je social media berichten is het overzicht wat je ermee hebt. In een oogopslag ziet wat je wanneer hebt ingepland op je verschillende kanalen.

Toch wil ik hier ook melden dat je berichten kunt inplannen op de platformen zelf. Voor Facebook en Instagram is dat via de Facebook Creator Studio.  Het overzicht is wat minder en je moet switchen. Maar het is een gratis optie.

Hootsuite

Met Hootsuite kun je meerdere accounts beheren. Deze accounts zie je in een overzicht. Zo kun je selecteren op de ingeplande berichten of op bepaalde hashtags die je wilt volgen. Heel handig is dat je vanuit Hootsuite ook alle reactie op je berichten bij elkaar ziet. Zo kun je eenvoudig reageren op iemand onder je bericht.

In de gratis variant mag je 3 accounts toevoegen. Terwijl dit er in de betaalde variant 10 zijn. Waarbij je bij die laatste ook geen beperking hebt van het aantal berichten wat je mag inplannen. 

Buffer 

Buffer is te gebruiken voor Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter en Pinterest. Buffer kun je 14 dagen gratis uitproberen. Dan betaal je voor een account. Buffer splitst heel handig het publiceren en reageren. Wil je ook de statistieken dan moet je een ander pakket erbij nemen. 

Planoly

Planoly is geschikt voor Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest. Het heeft een fijne preview functie. Met Planoly kun je ook je Instagram stories inplannen. Heel handig natuurlijk. Het start met een gratis pakket voor 2 accounts en beperkt posts inplannen. 

Tailwind

Tailwind is een planningtool voor Pinterest en Instagram.  Deze tool heeft wat extraatjes. Het interessante is dat je hier kunt kiezen voor Tailwind tribes.  Wat betekent dat je berichten nog meer gedeeld worden. En Smartloop zorgt ervoor dat berichten eenvoudiger gedeeld worden. 

Tailwind kun je even gratis uitproberen, maar dan is het betalen geblazen. Maar zeker voor pinterest een mooie tool.

Recurpost

Voor een breed scala aan social media kanalen zoals Facebook, Instagram, Pinterest, twitter, LinkedIn en binnenkort ook Pinterest en nog een paar meer heb je Recurpost. Recurpost helpt je vooral met hergebruik van content door deze opnieuw in te plannen. Heel efficiënt dus. Zo heb je voor een langere periode je social media kanalen goed gevuld. 

De gratis variant geeft je al toegang tot 3 accounts en 100 herhaalde posts. 

Er is misschien niet een beste keuze. Het hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Maar met deze 6 tools heb je in ieder geval een keuze. 

Zelf hebben we ervoor gekozen om Buffer en Hootsuite op te nemen met een instructie training in onze Online Tool Academy. Omdat dit naar ons idee de twee meest gebruikte social media plantools zijn. 

Volg ons op:

Delen is fijn: 

Ellen Borst

About the author

Ellen laat als Business Coach in rap tempo zien waar je mogelijkheden liggen en welke praktische stappen je kunt zetten om te groeien. Niet alleen op marketing gebied, want ze heeft ook de skills jou als ondernemer op persoonlijk vlak uit te dagen. De combinatie van de praktische tools van de Online Tool Academy met de coaching geeft je een complete effectieve oplossing.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Tijdelijk GRATIS de "365 dagen Content Kalender"

>