juli 27

0 comments

7 x krachtig jezelf op social media

By Ellen Borst

juli 27, 2020


Jezelf zijn op Social Media is soms een flinke uitdaging. Zeker wanneer je niet gewend bent om jezelf zo in de etalage te zetten. Je kunt de bibbers krijgen, in de kramp schieten, of overkomen als totaal iemand anders.

Maar wanneer je nu toch zichtbaar wilt zijn. Omdat je weet dat dit je business helpt. Kun je deze tips vast gebruiken.

7 x krachtig jezelf op Social Media

tip 1

Laat je waarden zien

Laat zien wie je bent door te delen waar je voor staat. Deel waar je van houdt. Deel waar je een hekel aan hebt. En deel waar je in gelooft. Zo leren mensen je echt kennen. 

tip 2

Deel je story

Het lijkt misschien niet interessant maar mensen willen zich graag kunnen identificeren met jouw verhaal. Hoe ben jij van A naar B gekomen. Wat is jouw levenspad? Elk verhaal is uniek en het waard om te delen. Mensen houden van levensverhalen. En die van jou is ook de moeite waard. Zeker weten dat anderen kunnen leren van jouw overwegingen, ervaringen en hobbels op de weg.

tip 3

Straal

Wanneer we ons onzeker voelen hebben we de neiging heel serieus te doen.  Zet daarom je grootste glimlach op. Ben verliefd op de camera en straal. Dan ga jij je ook meer ontspannen jezelf voelen. Bovendien kom je sprakelender over wanneer je straalt en blijven mensen graag naar je kijken. Dus pak die camera. 

Tip 4

Wees trots

Het is goed om trots te zijn op wat je hebt bereikt. Laat dit dan ook zien op social media. Deel je successen, en deel de complimenten die je krijgt. Je mag er trots op zijn. Ben een voorbeeld. Dat is de werkelijkheid en aantrekkelijk. 

Tip 5

Ben je arrogantste zelf

Ik ga hier even generaliseren. Maar mijn ervaring is dat mannen een houding hebben van "fake it till you make it". Dan denk ik wel eens, waar haal je de arrogantie vandaan. Maar vrouwen daarentegen hebben de neiging zich veel kleiner te maken. Met al onze kwaliteiten zijn we soms nog onzeker en halen onszelf onderuit. Dat is zeker niet wie we zijn en ook niet aantrekkelijk op social media. Dus deze tip: ben je meerst arrogrante zelf. Ik weet toch wel dat je het zo erg niet maakt. Maar het geeft je wel een positievere houding en een realistischere weergave van wie jij in de kern bent.  

tip 6

Vertrouw op jezelf

Wanneer je zichtbaarder wordt op social media kun je er donder op zeggen dat je reactie krijgt. En die reacties passen misschien niet allemaal in je straatje. Hierdoor kun je gaan twijfelen. Maar nu komt het er op aan. Blijf ondanks nare berichten jezelf. Je kunt niet iedereen te vriend houden. Volg je hart en ben je eerlijke zelf. Dan weet je dat je goed zit. 

tip 7

Ga de interactie aan

Jezelf zijn is nog makkelijker wanneer je contact maakt met anderen. Dan denk je er meestal niet zo over na. Bovendien gaat het gek genoeg natuurlijk helemaal niet over jou. Het gaat over de mensen aan wie je je waarde levert. Dus contact maken is dan essentieel. Wat willen de mensen? Waar hebben ze behoefte aan? Wat zijn hun vragen en problemen? Speel hier met jouw professie op in. Dan laat je zien wat je in huis hebt en ben je je krachtige zelf. 

Volg ons op:

Delen is fijn: 

Ellen Borst

About the author

Ellen laat als Business Coach in rap tempo zien waar je mogelijkheden liggen en welke praktische stappen je kunt zetten om te groeien. Niet alleen op marketing gebied, want ze heeft ook de skills jou als ondernemer op persoonlijk vlak uit te dagen. De combinatie van de praktische tools van de Online Tool Academy met de coaching geeft je een complete effectieve oplossing.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Tijdelijk GRATIS de "365 dagen Content Kalender"

>