mei 14

0 comments

E-mailmarketing, hoe en waarom

By Kitty Weijers

mei 14, 2020

OTA

E-mailmarketing, hoe en waarom

Je kent ze wel, de websites waarop na enkele seconden een pop-up verschijnt met de vraag of zij jou iets mogen toesturen.

Je hoeft alleen je naam en e-mailadres achter te laten en binnen enkele minuten zit er een e-book of iets anders van waarde in je e-mailbox. En daarna krijg je regelmatig mails van dit bedrijf, al dan niet met informatie of mogelijkheden om over te gaan tot het kopen van een product.

Hoe werkt dit?

De ondernemer die de mogelijkheid op zijn site heeft om een e-book aan te vragen, maakt gebruik van een e-mailmarketing programma.

Er zijn veel e-mailmarketing programma’s. Je hebt vast wel eens gehoord van Mailchimp, maar misschien ook van ActiveCampaign, GetResponse, Autorespond of Mailblue.

 Ik neem je mee in de wereld van de e-mailmarketing via een e-mailmarketing programma oftewel een autoresponder. 


Je maakt via je autoresponder een formulier aan dat je op je website zet.

Proces E-mailmarketing

1

Een persoon laat zijn e-mailadres en naam achter

2

Deze gegevens komen terecht in het programma.

3

Er wordt automatisch een e-book verzonden naar dit e-mailadres.

4

Als deze persoon dit e-book download, krijgt het programma een seintje.

5

Wordt het nog niet gedownload dan wordt er een herinneringsmail gestuurd dat het e-book nog op deze persoon staat te wachten.

6

Daarna kun je ervoor kiezen om een aantal zogenaamde waardemails te sturen waarin je vertelt over je expertise en wat deze persoon daaraan heeft. In deze waardemails staan klikbare links zodat je kunt volgen waar deze persoon in geïnteresseerd is.
Dit proces kun je zien als een trechter. Er gaat een grote aantal mensen boven in. Verder naar beneden komen alleen de mensen die echt geïnteresseerd zijn in bepaalde onderdelen van je aanbod.

7

Deze interesse gebruik je om je volgende mail te sturen. 

8

Uiteindelijk kun je een mooi verkoopaanbod doen aan deze persoon. Omdat je door de eerdere kliks precies weet waarin hij geïnteresseerd is.

Dit bovenstaande proces kun je volledig geautomatiseerd laten lopen. Je hoeft het maar één keer goed in te richten in bijvoorbeeld een ActiveCampaign of Autorespond en je hebt er geen omkijken naar.

Emailmarketing is een belangrijk onderdeel van een bedrijf. Je kunt je doelgroepen segmenteren en hierdoor zeer gerichte mails sturen. Langzaam groeit een persoon naar een lead. Hoe meer je weet van een lead, hoe beter je hem in deze trechter van mails kunt sturen.

Met de juiste inzet van e-mailmarketing ben je verzekerd van een voortdurende stroom van leads.


Volg ons op: 


Delen is fijn:

Kitty Weijers

About the author

Kitty is gastblogger en expert in onze Online Tool Academy. Als e-mailmarketing specialist helpt ze ondernemers met het praktisch inrichten van een salesfunnel en het opzetten van een online academie. Ze regelt de planning, de doorontwikkeling en alle technische zaken die hiervoor nodig zijn.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Tijdelijk GRATIS de "365 dagen Content Kalender"

>