mei 14

0 comments

In 5 stappen je video online

By Ellen Borst

mei 14, 2020

OTA

IN 5 STAPPEN JE VIDEO ONLINE

Videomarketing zit nog steeds in de stijgende lijn. En als je om je heen kijkt zie je dit ook gebeuren. 

Steeds meer ondernemers ontdekken het effect van het toepassen van video’s bij hun zichtbaarheid. En steeds meer ondernemers ontdekken video en maken  gebruik van deze manier van online marketing. 

Voor elke ondernemer is video een geweldige marketingstool! Een tool die anno 2020 niet meer mag ontbreken bij de zichtbaarheid van ondernemers.

Ben jij ondernemer en ontbreken video’s nog in jouw marketingplan? 

Na het lezen van dit artikel kun je zelf aan de slag gaan met de tips om dit te veranderen!

1. Zes redenen voor videomarketing 

 1. Wat ze zeggen is waar. Beelden zeggen echt meer dan woorden. Mensen zijn visueel ingesteld en kijken liever naar beelden, bijvoorbeeld een video dan dat ze een tekst moeten lezen.
 2. Video is persoonlijk. Een manier om de kijker met jou en je bedrijf kennis te laten maken. De kijker ziet je, ziet je emotie, hoort je praten en leert je op deze manier kennen. Mensen willen graag het gezicht achter je bedrijf leren kennen, zo zitten we in elkaar. Met video werk je aan je Know, Like en Trust factor!
 3. Video’s die je plaatst op social media worden tot meer dan 10 keer vaker gedeeld! Wauw! Bedenk eens wat een groot bereik je hebt met een video. Je bereikt op deze manier ook veel mensen buiten je eigen netwerk om.
 4. Je hebt ontzettend veel mogelijkheden met video. Je kunt je kijker zoveel laten zien! Je kunt zelfs je kennis delen met de kijker. En weet je wat hieraan zo geweldig is? De kijker gaat je zien als expert! 
 5. Je video kun je delen op social media, maar ook op je website, YouTube, Vimeo, je online leeromgeving of bijvoorbeeld je nieuwsbrief.
 6.  Maak eens een reviewvideo samen met een tevreden klant. Een video van een tevreden klant komt beter over dan een geschreven review. En dat komt omdat de kijker van je video de klant ziet en hoort praten. De kijker ziet de emotie van jouw tevreden klant! Dit verhoogt het vertrouwen bij je kijker om een samenwerking met je aan te gaan of je product te kopen.

2. Je hebt besloten met video aan de slag te gaan…
en dan?

Om een video te maken heb je geen ingewikkelde apparatuur nodig. Je kunt zelf al heel eenvoudig aan de slag gaan met je smartphone.

Maak het jezelf makkelijk door voordat je begint met de opnames een kort en bondig script te schrijven. Bedenk waar je video over moet gaan en wat je de kijker wil vertellen of laten zien.

Neem je video in scenes op! Leer een aantal steekwoorden uit je hoofd. Dit zorgt er voor dat de kijkers straks niet iemand in beeld ziet die een hele tekst opdreunt, maar iemand die praat vanuit zijn gevoel.

Let er bij het maken van je opnames op dat je goed licht en geluid hebt. Ga op een aantal verschillende plaatsen staan waar je de video wil opnemen en kijk hoe de lichtinval is. En wil je goed verstaanbaar zijn en professioneel overkomen, dan doet een simpele dasspeldmicrofoon die je heel eenvoudig bevestigd op je kleding wonderen!

Oefen een aantal keer wat je wil zeggen voordat je daadwerkelijk opnames gaat maken. Neem voor het maken van je opnames rustig de tijd. Kijk de opnames terug, Ben je niet tevreden doe de scene dan nog een keer.

3. Tooltip

Door de opnames die je maakt te bewerken maak je de video echt professioneel!

Een video waarin je o.a. titels, overgangen, je logo, achtergrondmuziek, ondertiteling verwerkt. Alle elementen die een video professioneel maakt.

Adobe Première Elements is een geweldig programma om zelf heel eenvoudig je beelden te bewerken. Het is een betaald programma, maar de aanschaf van het programma is een eenmalige uitgave en het programma is erg betaalbaar.

Een groot voordeel van het programma is dat het erg gebruiksvriendelijk is en dat je tal van mogelijkheden hebt.

4.  7 tips als je gaat editen

 1. Plaats je logo in beeld.
 2. Doe het rustig aan met overgangen. Houd het rustig, maak het niet te druk.
 3. Maak gebruik van ondersteunende beelden of afbeeldingen bij het verhaal als je de video gaat editen.
 4. Voeg achtergrondmuziek toe aan je video. Je zult zien en horen dat dit je video sfeer geeft.
 5. Ondertitel je video, vooral als je deze gaat delen op social media. Mensen scrollen zonder geluid door hun tijdlijn en horen niets. Door de ondertiteling zien ze toch waar de video overgaat en zullen ze sneller je video kijken.
 6. Denk aan de ‘Call to action’. Plaats op het eind van je video bijvoorbeeld het adres van je website.
 7. Is je video klaar, alle bewerkingen die je wilde doen gedaan? Kijk dan nog eens rustig naar de gehele video, nu kun je eventueel nog dingen wijzigen.

5. Deel je video

Video’s doen het goed! Deel je video op verschillende plaatsen.

 1. Deel de video op je website, bijvoorbeeld op de homepage
 2. Deel de video op social media
 3. Deel de video in een blogartikel
 4. Deel de video in je nieuwsbrief

Maak gebruik van wat video ook jou kan bieden.

Meer bekendheid en zichtbaarheid als ondernemer, want het zou echt jammer zijn als jij als ondernemer deze geweldige tool in je online marketing niet gebruikt.

Heel veel succes met het maken van je eigen ‘professionele’ video!


“Video is een geweldige marketingstool, die niet zou mogen ontbreken in jouw marketingplan. Ik vind het geweldig om te zien hoeveel resultaat de mensen hebben met hun video’s! Dat gun ik jou ook!” - Ingrid Huisman -


Volg ons op:

Delen is fijn:

Ellen Borst

About the author

Ellen laat als Business Coach in rap tempo zien waar je mogelijkheden liggen en welke praktische stappen je kunt zetten om te groeien. Niet alleen op marketing gebied, want ze heeft ook de skills jou als ondernemer op persoonlijk vlak uit te dagen. De combinatie van de praktische tools van de Online Tool Academy met de coaching geeft je een complete effectieve oplossing.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Tijdelijk GRATIS de "365 dagen Content Kalender"

>