januari 14

2 comments

Welke tools voor het bouwen van een salesfunnel?

By Ellen Borst

januari 14, 2020

OTA

Welke tools voor het bouwen van een salesfunnel?Al dat geheimzinnige gedoe omtrent salesfunnels. Nergens voor nodig.


In dit artikel vertel ik je welke tools je nodig hebt om een salesfunnel te maken.

Zodat jij direct kunt starten zonder al die technische zaken uit te zoeken. Handig? Lees dan verder.


Een salesfunnel is opgebouwd uit:

1. Website pagina's

2. Gratis weggever

3. Automatische mailtjes

4. Productaanbod 

Hieronder leg ik het stap voor stap uit. 

1. Website pagina's

Een bezoeker landt via een google zoekopdracht of via een social media link op je website. Deze bezoeker is nu een potentiele klant. De bezoeker snuffelt wat rond op je website en leest misschien wat blog artikelen. Dan geef je de bezoeker de kans om een emailadres achter te laten. De start van je salesfunnel.


Voor het maken van een salesfunnel heb je een aantal website pagina’s nodig.


 • Ten eerste de pagina waarop je een gratis weggever aanbiedt.
 • Dan een bedankpagina met de verwijzing waar ze de gratis weggever kunnen vinden.
 • Vervolgens een verkooppagina waar je uiteindelijk je bezoekers naartoe stuurt.

Het is van belang dat deze pagina’s er optimaal uitzien. Dit zorgt er namelijk voor dat je bezoekers de salesfunnel helemaal afmaken en jij meer klanten krijgt.

Zelf gebruik ik hier WordPress Thrive voor. Dit is een zeer gebruiksvriendelijk systeem dat marketingtechnisch ook nog eens super is. Ideaal dus voor het maken van je salesfunnel.2. Gratis weggever

De gratis weggever is een waardevol klein product dat je aanbiedt in ruil voor een naam en emailadres. Op deze manier creëer je een mailinglist. Deze lijst is essentieel en stelt je in staat om een relatie op te bouwen met je potentiële klant.

Voorbeelden van een gratis weggever:

 • E-book
 • Online training
 • Videoreeks
 • Pdf
 • Infographic


E-book of pdf

Een E-book maak je eenvoudig met een template in word. Deze sla je op als pdf en sla je op bij je bestanden in je wordpress website.

Infographic

Een infographic kun je heel mooi opmaken met canva. Daar kun je voor je gemak ook kiezen uit heel veel gratis standaard templates. Zonder al teveel moeite draai je een prachtige infographic in elkaar. Hier kun je eventueel ook je E-book of pdf in maken. Canva heeft een databank met veel afbeelding en opmaak toepassingen.

Onlinetraining of Videoreeks


Een online training of videoreeks opnemen is makkelijker dan je wellicht denkt. Met de tool screencast-o-matic neem je eenvoudig jezelf of je scherm op en zelfs beide tegelijk. Het geeft je ook de mogelijkheid om achteraf aanpassingen te maken. Knippen en plakken of tekst en pijlen toevoegen zijn een peuleschil. Wil je een meer professionele tool dan is camtasia een goede optie.

Wanneer je klaar bent kun je de video uploaden naar Youtube of Vimeo.3. Automatische mailtjes

Door het versturen van leuke en waardevolle mailtjes naar de mensen op je mailinglist leren ze jou beter kennen. Dit proces kun je helemaal automatiseren en we noemen dat ook wel E-mailmarketing of marketing automation. Dat gaat van het inschrijven tot aan het presenteren van je aanbod via een verkooppagina.


Met behulp van software stel je het versturen van een reeks mailtjes op een bepaalde dag en tijdstip in. Je vergroot op deze manier de interesse en betrokkenheid van je lezers.


Er zijn meerdere aanbieders van dit soort software. Als gratis variant werd Mailchimp vaak gebruikt. Maar die zijn hun voorwaarden intussen ook aan het aanpassen.


Ik adviseer je gebruik te maken van Active Campaign of Autorespond. Waarbij ik zelf onlangs ben overgestapt van Active Campaign naar Autorespond. De reden hiervoor is dat Autorespond een shoppingcart heeft waardoor automatisering nog makkelijker is. Bovendien hebben ze een steengoede Nederlandse support. Wil je zelf ook nog met affiliate gaan werken? Dan raad ik je zeker aan om Autorespond te gebruiken.


4.  Productaanbod

Wanneer je een relatie hebt opgebouwd met de mensen op je mailinglijst dan ben je klaar om je product of dienst aan te bieden.

Hiervoor verwijs je naar een verkooppagina. Deze verkooppagina kun je natuurlijk ook gewoon met WordPress Thrive maken.

Wat kun je op deze verkooppagina aanbieden als koopmethode?

 • Je product met een directe betaaloptie
 • Uitnodigen om in te schrijven via mail
 • Uitnodigen voor een telefonische afspraak
 • Uitnodigen voor een webinar waar jij de deal sluit

Afhankelijk van je aanbod en de hoogte van de prijs maak je een keuze uit bovenstaande opties.

Bij een directe betaaloptie raad ik je aan om Mollie als betaalsoftware te gebruiken. Deze maakt voor jou de connectie met Ideal, paypal, creditcard en bankcontact. De meest gebruikte betaalmethodes in Nederland en België.

Voor het inplannen van een afspraak is calendly een handige tool. Deze gebruik ik zelf en is met beperkte maar voldoende opties ook gratis.

Wanneer je kiest voor een webinar zodat je meer tijd hebt om contact te maken met je doelgroep heb je natuurlijk ook weer software nodig. Ik ben fan van Webinarjam. Deze biedt alle mogelijkheden die je nodig hebt om je presentatie professioneel te kunnen doen. Heeft ook weer een Nederlandse helpdesk. Waar ik zelf blij mee ben, ook al spreek ik best Engels.

Dus in 4 stappen heb jij je salesfunnel gereed. Valt best mee toch? Ik ben benieuwd wanneer jij je funnel klaar hebt zodat je ook automatisch klanten aantrekt.

Stel mij je vragen hierover en deel gerust je successen.* In dit artikel zijn affiliate linken verwerkt. Wanneer je je aanmeldt via deze link ontvang ik een kleine vergoeding. 

Volg ons op:

Delen is fijn:

Ellen Borst

About the author

Ellen laat als Business Coach in rap tempo zien waar je mogelijkheden liggen en welke praktische stappen je kunt zetten om te groeien. Niet alleen op marketing gebied, want ze heeft ook de skills jou als ondernemer op persoonlijk vlak uit te dagen. De combinatie van de praktische tools van de Online Tool Academy met de coaching geeft je een complete effectieve oplossing.

 • Dag Ellen, wat een heldere blog.
  Hoe krijg je voor elkaar dat je aanbod werkelijk offline gaat na een bepaalde datum.

  • Hoi Marjon. Dit is afhankelijk van waar je aanbod staat. Gaat het om een website pagina? Dan haal je die pagina gewoon handmatig offline. Staat er een timer op je salespage met een tijdelijke aanbieding. Dan kun je dit automatisch instellen.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Tijdelijk GRATIS de "365 dagen Content Kalender"

  >