mei 14

0 comments

4 goede redenen voor woocommerce als webshop

By Nieske Schimmel

mei 14, 2020

OTA

4 Goede redenen voor woocommerce als webshop

Heb jij al een website die gebouwd is met WordPress en wil je je producten of diensten online gaan verkopen, dan is een WooCommerce webshop een goede toevoeging aan jouw website.

WooCommerce is namelijk dé WordPress plugin waarmee je gratis je website kunt omtoveren tot een webshop.
Omdat WooCommerce gratis, snel en makkelijk in gebruik is kiezen steeds meer mensen voor deze toevoeging. Of je nu fysieke producten verkoopt of online diensten, het werkt altijd.

WooCommerce heeft inmiddels meer dan 10 miljoen installaties en heeft daarme een marktaandeel van ruim 21%...ze zijn hiermee veruit het populairste webshop systeem.

Waarom kiezen voor woocommerce:

Ruime keuze in functionaliteiten

In de basisinstallatie van WooCommerce zitten al zoveel functionaliteiten dat je een webshop snel kunt starten. Wil je toch meer functionaliteiten, zoals abonnementen, verhuur en verschillende producttypes? Dan zijn er ontzettend veel plugins (toevoegingen) beschikbaar om precies dat te maken wat jij wilt.

Makkelijk in gebruik en volop hulp

WooCommerce wordt rechtstreeks geintegreerd in je WordPress website. Dit maakt het heel makkelijk om producten toe te voegen en te beheren.


Mocht je er toch niet uitkomen, dan is er op internet zoveel informatie te vinden in blogs, facebook groepen en youtube tutorials dat je altijd snel geholpen kunt worden.
Je hebt dus niet altijd een dure programmeur nodig om aanpassingen in je webshop door te kunnen voeren.

Je eigen ontwerp

Omdat WooCommerce een zogenaamde 'Open source' tool is, hebben veel van de WordPress thema ontwikkelaars opties gebouwd die makkelijk met WooCommerce kunnen werken.


Je kunt dus je productpagina's en categoriepagina's vaak met je eigen theme ontwerpen zoals jij het voor ogen hebt en toch de WooCommerce winkelfunctionaliteit gebruiken.

Groot of klein maakt niet uit

Ik heb inmiddels verschillende webshops gebouwd met WooCommerce. Dit zijn zowel grote webshops waarin tientallen bestellingen per dag gedaan worden, maar ook kleine webshops waarin maar periodiek iets verkocht wordt zoals een online training.


Omdat het een gratis WordPress plugin is, is dit voor kleine ondernemers ideaal, maar omdat er zoveel functionaliteiten aan toegevoegd kunnen worden, kun je ook als grote ondernemer hier goed mee uit de voeten.

Woocommerce is dus een betrouwbare keuze met veel mogelijkheden. In de Online Tool Academy vind je een complete training van Woocommerce. 
Volg ons op: 

Delen is fijn:

Nieske Schimmel

About the author

Nieske is gastblogger en expert in onze Online Tool Academy met woocommerce. Als online assistent neemt ze graag alle lastige technische aspecten van het bouwen van een website uit jouw handen. Met haar technische kennis en jouw ideeën bouwt ze in korte tijd samen een professionele website. Een website die doet wat-ie moet doen en die precies past bij wat jij nodig hebt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Tijdelijk GRATIS de "365 dagen Content Kalender"

>